Kapitalförvaltare: MicroStrategys Bitcoin-insats på $ 425 miljoner kan bli $ 10 miljarder på ett decennium

Dan Tepiero, grundare av 10T Holdings, tror MicroStrategys Bitcoin-insats på 425 miljoner dollar kan vara värt 10 miljarder dollar på ett decennium.

Den 14 september, för mindre än två månader sedan, bekräftade MicroStrategys VD Michael Saylor köpet av $ 425 miljoner i Bitcoin. Han sa vid den tiden:

”MicroStrategy slutförde sitt förvärv av 16 796 ytterligare bitcoins till ett sammanlagt inköpspris på 175 miljoner dollar. Hittills har vi köpt totalt 38 250 bitcoins till ett sammanlagt inköpspris på 425 miljoner dollar inklusive avgifter och kostnader. ”

Sedan dess bekräftade Square och Stone Ridge båda köpet av $ 50 miljoner respektive 110 miljoner dollar i Bitcoin.

Varför 425 miljoner dollar i Bitcoin till 10 miljarder dollar?

För att MicroStrategys Bitcoin-investering på 425 miljoner dollar skulle bli 10 miljarder dollar skulle BTC behöva öka 23,5 gånger.

Från och med 26 oktober handlas Bitcoin till cirka 13 100 $. Om BTC når 308 000 dollar de närmaste tio åren kan MicroStrategys investering bli 10 miljarder dollar.

Tepiero, som berömde Saylor som en av de stora globala makroinvesterarna, sa:

”Spikar igen. Michael Saylor går ner som en av de stora globala makroinvesterarna genom tiderna (och jag har arbetat med några av de största.) Massiva $ 425 miljoner Bitcoin satsade på 10 miljarder dollar inom 10 år. Resonemang och tankeprocess oklanderlig. ”

Det finns flera övertygande långsiktiga avhandlingar som stöder BTC att stiga över $ 100.000.

Avhandlingen från institutionella investerare är argumentet att Bitcoin skulle utvecklas till en tillflyktsort. I så fall skulle det konkurrera mot guld, som har en värdering på 9 biljoner dollar.

Vid en prispunkt på $ 308 000 skulle marknadsvärdet av Bitcoin vara runt $ 6,46 biljoner. Det skulle fortfarande vara mindre än börsvärdet för guld.

Den främsta fördelen med Bitcoin är att institutioner uppfattar det som en inflationshandel. Ofta köper institut säkringar eller inflationsaffärer eftersom de skyddar sina portföljer.

Men BTC är fortfarande i ett framväxande skede där det kan fungera som en säkring mot inflation men också potentiellt leda till exponentiella vinster på lång sikt.

Saylor är säker på BTC som en inflationshandel

Enligt Saylor skulle lösningen på inflationens växande oro vara att korta dollarn. Men den mer intressanta handeln skulle vara för lång BTC, som MicroStrategy har tagit. Han sa:

”I teorin skulle kassaflödena för en riskfri aktietillgång behöva växa snabbare än den monetära expansionstakten för att den ska fungera som ett bra värdeförråd. Utan detta skulle lösningen vara antingen kort USD (genom att utnyttja skuld) eller gå långt #BTC. ”

För att BTC ständigt ska kunna utvecklas till en säker tillflyktsort måste den visa att den kan tävla mot guld som under en lång period. För närvarande, baserat på efterfrågan, är institutionerna övertygade om att BTC skulle kunna minska klyftan.